torstai 10. tammikuuta 2013

Epic Spede


Blogiton tammikuu ei siis onnistunut tänäkään vuonna. Pahoittelemme kansanterveydellisiä vaikutuksia.

Ennen vuoden loppuahan joukkue kävi Rusalla lunastamassa tammikuulle vapaan viikonlopun ja vietti intoa pursuilevan, uuden vuoden kypärätemppujen säestämän ja ennakoitua tehokkaamman, treeniviikon ennen Seinäjoki-vierailua.

Lauantain auringonnousun ja -laskun jälkeen oltiin tutkittu Seinäjoen uimahallin rakenteita useammastakin suunnasta ja todettu kaiken varalta, ettei hallissa ole ylimääräisiä poistumisteitä, vaikka kuinka tarkkaan etsisi. Matka uimahallin läpi kohti peliareenaa aiheutti kosteusprosentillaan osalle ryhmästä vaikeuksia ja lähellä olikin, ettei tiukan oloinen (Pron omilta palkkalistoilta hankittu) portsari-Hansson jättänyt Kinnusta uimahallin ja pukuhuoneen välimaastossa ulkopuolelle koko kekkereistä - kukaanhan joukkueesta ei tässä permanentin vaiheessa enää myöntänyt tuntevansa tämän kiharoittunutta kuontaloa.

Takakabinettitiloista päästiin kuitenkin suuremmitta ongelmitta kentälle aloittamaan illan koitos Spevet vs. Spedet, jolloin hartaasti etsittyä hätäuloskäyntiä olisi tosiaan tarvittu jokaiseen hallin kulmaan. Tämä 60 minuuttia kuluikin yhtä viihdyttävästi kuin keskiverto hampaanpoisto ilman puudutusta. Valmennus huusi apua, katsomo armoa ja pelaajien takareidet hoosiannaa. Blogiin onkin tähän liittyen tullut viestejä useammalta pelaajalta, että koulu-/työpäivän johdosta harmittavasti eivät millään ehdi tämän perjantain lihas"huolto"-osuuteen. Ja tottakai pelkkä kyykytys kentällähän ei kuitenkaan riittänyt, vaan paikallinen, suhteettoman viekas putkimies, oli vielä jäynänä jättänyt todellisen ongelmanratkaisutehtävän suihkuvuoron aloittajille. Vedentuloa kun ei millään saatu siirrettyä/kirottua katon rajaan ja kaikki yli 150-senttiset pääsivätkin testaamaan syväkyykkyä ihan toden teolla. Onneksi Pron LVI-asiantuntija Minttu on ilmeisesti viettänyt liikaa aikaa P. Lehtimäen kanssa ja pelasti edes osan joukkiosta nöyrältä kyyristelyltä.

Speden Spelien osa-alueen modernisointi muotoon "mailasta kiinni nyt, silmät kiinni nyt" ei johtanut kentällä toivottuihin kuvioihin ja niinpä pelin jälkeen bussissa palattiin puhelimien akkujen elämää uhaten perinteisempään versioon Spedet vs Epic Speed. Alla mallia päävalmentaja Wickmanilta, jolle on joukkue luvannut hankkia harrastuksen kevääseen mennessä.
Perinteisempi taktiikka olikin tuloksekas ja joukkueessa todettiin, että edelleen on keskittymällä, harjoittelemalla ja kaikkensa peliin laittamalla, mahdollisuus ylittää itsensä ja saavuttaa vaikka mitä. Myös koorrrdinaatiovastaava Kippilä sai hienosti innostettua uusia lahjakkuuksia lajin pariin ja tiukimmissa tilanteissa, ohjeistuksiensa lomassa, pystyi hän jopa puskemaan oppilaansa eräänlaisen, ulkopuoliselle hieman pelottavan, transsitilan rajamaille. Speden spelit - kuninkuutta pitää blogin julkaisuhetkellä hallussaan J. Loisa, jolla oli selkeä etulyöntiasema bussin hämärän valaistuksen muistuttaessa maaseudun normaalia olotilaa.

Oikeanlaisen harjoittelun myötä reaktiokyky ja ajoitus on joukkueella nyt viritetty viikonlopun peleihin parhaimmilleen, ottivatpa jotkut jopa omatoimiseen harjoitteluun lisämausteeksi tetriksen hakkaamisen, mikä kertoo todellisesta sitoutumisesta. Virallisia tuloksia tetriksestä ja niistä kaukalon sisälläkin tapahtuvista taistoista odotellaan raportoitavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti